מרכיבים:
- 2 כפות רוטב הוי סיטר (רוטב פטריות אסייתי)
80 גרם אטריות אורז רחבות
1 כף שמן שומשום
2 שיני שום קצוצות
1 ביצה
0.25 כוס מים או ציר ירקות
1 ברוקולי בינוני מופרד לפרחים קטנים
2 כוסות עלי תרד
2 כפות רוטב סויה בהיר
1 כפית סילאן או דבש
1 כפית חומץ (רצוי חומץ אורז)
אופן הכנה:
משרים את אטריות האורז במים מהברז במשך כשעה ויותר, עד שהן מתרככות. מסננים (לא מומלץ לבשל או להשרות במים חמים)
מערבבים את כל מרכיבי הרוטב פרט לשמן: סויה, רוטב הוי סטיר, סילאן, חומץ.
מחממים את השמן בווק על אש בינונית. מוסיפים את השום ומטגנים כחצי דקה.
מוסיפים את הביצה ומטגנים תוך טריפה בכף, עד שמתקבלת חביתה מקושקשת.
מוסיפים את אטריות האורז ומבשלים כ- 5 דקות, תוך ערבוב.
מוסיפים את הברוקולי, התרד ותערובת הרוטב ומבשלים 5-7 דקות, תוך כדי ערבוב.
1/4 מהמתכון המוכן = מנת פחמימה