מרכיבים:
- כוס שעועית ירוקה טרייה, חתוכה לחתיכות באורך 2 ס”מ
- כוס פטריות חתוכות
- כוס אורז בסמטי שטוף היטב
- כפית שמן
- בצל גדול קצוץ
- 2 שיני שום כתושות
- 2 כוסות מים
- מלח פלפל
אופן הכנה:
מחממים את השמן ומטגנים את הבצל עם קורט מלח על אש נמוכה במכסה סגור עד שהוא מתרכך ומזהיב.
מוסיפים את הפטריות ומגבירים את האש, ממשיכים לערבב עד שהפטריות מתרככות. מוסיפים את השעועית ומערבבים עד שהיא מתרככת מעט, מוסיפים את השום.
מוסיפים את האורז ומטגנים מעט, מוסיפים את המים ואת התבלינים.
מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומכסים את הסיר. מבשלים כ- 20 דקות.
7 מנות
כל מנה = מנת פחמימה