מצרכים (ל-6 מנות):
- כוס טבעות זיתים בלי גלעינים
- כוס אורז (לא מבושל)
- 2 כוסות מים רותחים
- כפית שמן זית
- בצל בינוני קצוץ דק
- כף שטוחה רסק עגבניות
- 2 שיני שום פרוסות דק
- פלפל לבן, כמון (תיבול אפשרי)
אופן ההכנה:
- שוטפים היטב את האורז.
- שוטפים את טבעות הזיתים, כדי להפחית את כמות המלח.
- מחממים בסיר את כפית שמן הזית, ומוסיפים את השום הפרוס ואת הבצל הקצוץ. מאדים עד שהבצל משחים מעט.
- מוסיפים את האורז, את טבעות הזיתים ואת רסק העגבניות ומערבבים היטב. מתבלים לפי הטעם.
- מוסיפים את המים הרותחים, מכסים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים עם מכסה סגור במשך כ-20 דקות. מכבים את האש, מניחים ל-10 דקות, ורק לאחר מכן פותחים את המכסה.
כל מנה = מנת פחמימה + מנת שומן