מצרכים (ל-7 מנות):
- כוס אורז
- 2 עגבניות
- כף שמן זית
- שן שום כתושה
- כפית שטוחה מלח, 1/4 כפית פלפל לבן
- 2 כוסות מים רותחים
אופן ההכנה:
- בוררים את האורז ושוטפים היטב.
- מגרדים דק את העגבניות באמצעות פומפייה.
- מחממים כף שמן זית בסיר ומוסיפים את השום הכתוש. מערבבים, מוסיפים את העגבניות המגורדות ומערבבים היטב.
- מוסיפים את האורז, את התבלינים ואת המים הרותחים ומביאים לרתיחה.
- מבשלים על אש נמוכה במשך כ-20 דקות. באמצע הבישול מערבבים פעם אחת בלבד.
- מכבים את האש ומשאירים את המכסה סגור לפחות 10 דקות נוספות לפני ההגשה.
כל מנה = מנת פחמימה