8 מנות, מנה= מנת פחמימה
חומרים
חצי שקית אפונה ירוקה קפואה (400 גרם)
שליש שקית תירס קפוא (250 גרם)
גזר גדול חתוך לקוביות קטנות
1 בצל גדול חתוך לקוביות קטנות
כף שמן זית
שן שום כתושה
מלח ופלפל – לפי הטעם
חצי כפית כורכום
הכנה
מוציאים מהמקפיא את האפונה והתירס ושוטפים אותם במי ברז
מחממים בסיר את השמן ומאדים את הבצל עד שהוא מזהיב מעט.
מוסיפים את השום הכתוש ואת הכורכום ומערבבים
מוסיפים האפונה, התירס והגזר ומערבבים היטב, מתבלים לפי העדפה אישית.
מוסיפים מים רותחים עד חצי מגובה הירקות ומביאים לרתיחה.
לאחר הרתיחה מנמיכים את האש ומבשלים עד שהמים מתאדים כמעט לגמרי. מערבבים מידי פעם
במהלך הבישול.