מרכיבים:
- ראש כרובית טרייה מאוד עם העלים
- כפית שמן זית
- כפית שמן זית
- מלח, פלפל
אופן הכנה:
מחממים תנור לטמפ’ מקסימלית.
מכניסים את הכרובית לסיר גדול שיכול להכיל את הכרובית כאשר הראש שלה פונה כלפי פנים והעלים למעלה.
מוסיפים כפית מלח למים, מרתיחים. לאחר הרתיחה ממשיכים בבישול של 10-15 דקות. הכרובית צריכה להיות רכה אבל לא סמרטוטית.
מעבירים את הכרובית למגש מכוסה בנייר אפייה.
מורחים את הכרובית בכף שמן זית, מלח ופלפל.
מכניסים לתנור ל15-20 דקות. הכרובית צריכה להיות שחומה וצרובה היטב ומעט שרופה בשוליים ( בעלים ).
מזלפים כפית שמן זית.