חדש! כל התוכניות של חלי ממן זמינות לרכישה באתר!

גודל ההצלחה כגודל הצלחת….





מחקר חדש על הרגלי אכילה מציע: בחירה של כלי אוכל בגודל סביר, יכולה לסייע להמנע מאכילה מוגזמת





גורמים רבים משפיעים על אופן צריכת המזון ובחירתו. בין הגורמים ניתן לכלול את מגוון המזון הזמין, מצב הרוח, מזג האוויר, גורמים חברתיים כמו נוכחות של אדם האוכל לידנו וכמובן גודל הכלים בהם אנו אוכלים.

לדוגמא, כאשר מגישים 100 גרם גלידה כשני כדורים בינוניים בקערה קטנה שבה הגלידה ממלאת את כל הנפח, הכמות נראית מספיקה. אולם, כאשר מגישים את אותה כמות בקערה של ליטר, זה ייראה מעט מדי, ויגרום לנו להעמיס עוד עד שהקערה תתמלא.





שינוי קטן – הצלחה גדולה:





בעידן השפע של ימינו, אנשים רבים איבדו את התפיסה הנכונה לגבי גודל מנה תקין. רבים מעמיסים יותר מדי אוכל בין אם מדובר באכילה בחוץ (מסעדות, דוכני אוכל מהיר, אירועים משפחתיים וכדומה) ובין אם מדובר באכילה בבית. ידוע כי כל הפחתה קטנה בכמות האוכל היא משמעותית בכדי להגיע ליעד. שילוב של שינויים קטנים בהרגלי התזונה, תוך הכרת המלכודות הקטנות, תוביל בסופו של דבר להצלחה. הדרך הטובה ביותר להתחיל בשינוי היא להתאים את הסביבה הקרובה, כך שתתמוך יותר בתהליך.





שינויים הדרגתיים במטבח, בשולחן האוכל ובמקרר הכוללים את בחירת הכלים איתם אנו אוכלים, קנייה חכמה יותר של המזון אותו אנו מביאים הביתה, ובחירת הסביבה בה אנו אוכלים שתהיה רגועה, נעימה וללא הסחות דעת כמו טלביזיה, עוזרים לנו להשתנות ולהסתגל לאורח חיים חדש ובריא יותר.





טכניקות לאכילה נכונה:





  • המנעו מאכילה חפוזה, או אכילה בעמידה – השתדלו לערוך את השולחן והכינו מראש את כל מה שברצונכם לאכול ורק אז התיישבו לאכול בנחת.
  • העדיפו מזון ביתי על מזון קנוי – בהכנת המזון בבית, אתם מחליטים על כמות השמן, המלח ומרכיבים אחרים שיתווספו לארוחה.
  • בשלו בכמות גדולה – והקפיאו למנות קטנות למקרים של חוסר זמן או חוסר חשק להכין.
  • אכלו בצלחות בגודל בינוני – ולא בצלחות ענק בהן כמות אוכל סבירה נראית כדוגמית.
  • אל תהססו לזרוק את העודף שנותר בצלחות הילדים – אינכם ‘פח זבל’ ואין זה תירוץ לאכול עוד.
  • דאגו להכין קנקן שתייה בהשג יד – כדי להרוות את צמאונכם. בחורף שתו ספל מרק ירקות ובקיץ שתו מים צוננים עם פלח לימון ונענע.
  • הקפידו על ירקות כמרכיב חשוב בארוחה – דאגו להכין ירקות מבושלים וטריים מבעוד מועד.
  • קנו ובשלו באופן יצירתי וטעים – כל ארוחה המוגשת בכלים נאים ובעיטור נלווה, נראית מפתה. השתמשו בעשבי תיבול שונים, גוונו בגבינות מיוחדות מופחתות שומן, גוונים בלחמים קלים מסוגים שונים והגישו ככל העולה על רוחכם.




בהצלחה !!!

קטגוריות: כללי

    כתבות נוספות

    דברו איתי
    Whatsapp icon
    Whatsapp icon חלי אני רוצה להצטרף
    נגישות