מרכיבים :
4 ביצים טרופות
6 כפות מים
4 מצות קלות
4 כפות שטוחות גבינה צהובה מגורדת
מלח, פלפל שחור
מוסקט טחון (לא חובה)
אופן הכנה :
מרטיבים את המצות עם מי ברז ומפוררים לקערה.
טורפים את הביצים עם המים והגבינה המגורדת ומערבבים עם שברי המצה, מתבלים במלח ובפלפל.
מחממים מחבת מתאימה ומתיזים מעט ספריי שמן. יוצקים כף מתערבות המצות, ומטגנים משני הצדדים עד להזהבה. מניחים על נייר סופג.
5 מנות
כל 3 יחידות = מנה אחת
כל מנה = מנת פחמימה + 1.5 מנת חלבון גבינה