מצרכים (ל-4 מנות):
- 4 ראשי שומר שטופים ונקיים
- 1 בצל גדול פרוס לפרוסות דקות
- כפית שמן זית
- מלח, פלפל שחור או לבן
- 1/2 כפית גרגירי כוסברה טחונים
- כוס מים רותחים
אופן ההכנה:
- חותכים את השומר לחצי לרוחב ופורסים לפרוסות דקות.
- מחממים כפית שמן זית במחבת, מוסיפים את גרגירי הכוסברה הטחונים ומטגנים עד שהם מעלים מעט ריח. מוסיפים מיד את פרוסות הבצל ומטגנים עד שהן משחימות מעט. אפשר להוסיף מעט מים כדי שהבצל לא יישרף.
- מוסיפים את פרוסות השומר ואת המלח והפלפל ומאדים כרבע שעה.
- מוסיפים מים רותחים, מביאים לרתיחה שנייה ומבשלים כחצי שעה עד שהשומר מתרכך.
מנה חינמית – פעם ביום