מרכיבים:
- 3 חלבוני ביצה
- כרובית גדולה
- 300 גרם בשר טחון
- 1בצל גדול חתוך לקוביות קטנות
- 1 כפית רוטב ברביקיו
- 1 כפית שמן
- 1 סלסלת פטריות שמפיניון טריות, חתוכות לפרוסות דקות
- תיבול: ראס אל חנות, פפריקה אדומה, אבקת מרק עוף, אגוז מוסקט, פלפל שחור, מלח
אופן הכנה:
מבשלים את הכרובית שלמה בסיר עם מים רותחים עד לריכוך, כ- 40 דקות.
בזמן בישול הכרובית מחממים מחבת עם כפית שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה, מוסיפים את הפטריות ומאדים עד ריכוך.
מוסיפים את הבשר הטחון ומפוררים על מנת שיתערבב עם הירקות.
מבשלים כרבע שעה, מוסיפים רוטב ברביקיו ומתבלים את התערובת לפי הטעם.
מועכים את הכרובית לפירה ומערבבים עם 2 חלבוני ביצה, מוסיפים מעט פלפל שחור ומעט מלח.
משמנים תבנית אינגליש קייק בתרסיס שמן, יוצקים חצי מערובת הכרובית לתבנית ומשטחים, מעל יוצקים את תערובת הבשר ומפזרים לשכבה אחידה, מעל הבשר יוצקים את יתר תערובת הכרובית ומשטחים.
טורפים את חלבון הביצה הנוסף ובעזרת מברש סיליקון מורחים מעל שכבת הכרובית.
אופיםב תנור שחומם מראש לחום בינוני- 180מעלות כחצי שעה.
2 מנות, כל מנה = חלבון בשר בארוחת צהריים.
לארוחת צהריים מלאה יש להוסיף מנת פחמימה, מנת שומן וסלט ירקות.