מצרכים:
- חבילת תחתיות ארטישוק (400 גרם) מופשרות
- 3 קישואים בגודל בינוני, מגורדים וסחוטים
- 1 שורש פטרוזיליה קטן, נקי ומקולף
- 1 בצל בגודל בינוני
- 4 ביצים
- 3 כפות שטוחות קמח*
- 2 כפות שמן זית
- מלח, פלפל לבן
אופן ההכנה:
- מטגנים את הבצל הקצוץ בכף שמן עד שישחים, מניחים מעט להתקרר ומעבירים למעבד מזון.
- מוספים את שאר הרכיבים: לבבות ארטישוק, קישואים, ראש פטרוזיליה, ביצים וקמח. טוחנים היטב ומתבלים לפי הטעם.
- מרססים תבנית בתרסיס שמן ושופכים אליה את התערובת. אופים בחום בינוני כ-3/4 שעה, או עד שהפשטידה מתייצבת ומזהיבה מלמעלה.
4 מנות, מנה= מנת פחמימה + מנת חלבון גבינה + מנת שומן
*לגרסה ללא גלוטן – ניתן להשתמש בקמח חומוס או קמח ללא גלוטן