כל המתכון מנה אחת = תחליף לחלבון גבינה + מנת שומן
מצרכים:
70 גרם סייטן קצוץ דק
3 פטריות שמפיניון או פורטובלו גדולות שטופות
חצי בצל קצוץ דק
חצי כוס של עירית קצוצה דק
שליש פלפל צ’ילי קצוץ דק
מלח, פלפל שחור
מרינדה המכילה: רוטב סויה, כפית חמאת בוטנים, שליש פלפל צילי קצוץ דק
כף טחינה מוכנה
הכנה:
מפרידים את הרגל של הפטריות מגוף הפטרייה.
מרססים פלאנצ’ה בתרסיס שמן ומניחים את הפטריות עם הפתח מטה- אנו רוצים לצרוב את הפטריות וקצת לרכך אותן. לאחר כמה דקות הופכים לצד השני כאשר פתח הפטרייה למעלה, שופכים בכל פטריה כפית מהמרינדה
מכינים את המילוי- מערבבים את הסייטן עם הבצל הקצוץ והעירית ומתבלים במלח ופלפל.
מוצאים את הפטריות לקרש חיתוך וממלאים כל פטריה בשליש מהמילוי.
מחזירים את הפטריות למחבת כאשר הפתח מופנה כלפי מטה.
לאחר כמה דקות הופכים את הפטריות בזהירות בעזרת מרית.
שופכים מעל כל פטריה כפית מהמרינדה וקולים לעוד 5 דקות.
הרכבת המנה- מניחים את הפטריות על צלחת הגשה ומ פזרים מעליהן את כף הטחינה.
(כמות המרינדה שהוכנה מספיקה לשני מתכונים ולכן כפית החמאת בוטנים לא נחשבת כמנת שומן)