מצרכים (ל-4 מנות):
- 4 פטריות פורטובלו גדולות
מצרכים למלית:
- 600 גרם בשר בקר רזה טחון
- 2 כפות קמח מצה
- בצל בינוני מגורד דק
- מלח, פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
- שוטפים היטב את הפטריות ומסירים את הרגל.
- מערבבים את חומרי המלית יחד, ומניחים לחצי שעה לפחות.
- ממלאים את הפטריות בתערובת הבשר ומהדקים.
- מרפדים תבנית בנייר אפייה ומניחים את הפטריות. מרססים כל פטריה בתרסיס שמן. אופים בחום בינוני כחצי שעה.
- אפשר להשתמש בפטריות שמפיניון בינוניות, כך שכל מנת בשר תתחלק ל-3-2 פטריות.
- אפשר לקצוץ ולהקפיא את רגלי הפטריות, ואז להוסיף למאכלים שונים או למרקים להעשרת הטעם.
כל מנה= מנת חלבון בשר