מצרכים (ל-20 מנות):
- 5 חלבונים
- ½ כוס כמו סוכר (לא חובה, הדבש נותן לעוגה מתיקות עדינה)
- 4 כפות שמן
- 2 חלמונים
- 2/3 כוס דבש (250 גרם)
- 1 כוס קמח תופח
- 1 כפית קינמון
- 1 כפית ציפורן טחון
- כפית תמצית וניל
אופן ההכנה:
- מחממים את התנור לחום בינוני.
- מערבבים בקערה קטנה את הקמח התופח עם הקינמון והציפורן.
- מקציפים את החלבונים עד לקבלת קצף יציב.
- מערבבים את החלמונים עם השמן, תמצית הווניל והדבש ומוסיפים לקצף. מוסיפים באיטיות את הקמח תוך בחישה מתמדת.
- מחלקים את התערובת לשתי תבניות אינגליש קייק, ואופים בחום בינוני במשך כארבעים דקות (אין צורך לשמן את התבנית).
- מחלקים כל תבנית אינגליש קייק ל-10 פרוסות.
כל מנה (פרוסה) = מנת פחמימה