מנה אחת = מנת חלבון בשר + מנת שומן
מצרכים:
חציל קטן-בינוני
150 גרם בשר בקר רזה טחון
בצל קטן קצוץ
שן שום קצוצה
בצל ירוק 1
כפית רכז רימונים
מלח, פלפל, בהרט, פפריקה, כוסברה טחונה
6 עגבניות שרי פרוסות
1/2 כוס כוסברה קצוצה
כף טחינה מוכנה
מספר גרעיני צנובר ליופי ולהרגשה הגלילית
אופן ההכנה:
- קולים החציל על האש
- בתרסיס שמן מטגנים הבצל והשום, מוסיפים הבשר ומפוררים אותו.
- מוסיפים את רכז הרימונים ואת כל התבלינים ומבשלים בערך 5 דקות.
- מכינים המנה בתבנית קטנה:
מקלפים החציל ומועכים במזלג, מניחים בתחתית התבנית, ממליחים קלות.
מעל מפזרים התערובת הבשר הקצוץ,
מקשטים בפרוסות עגבניות שרי,
מזלפים מעל את הטחינה.
- מכניסים ל10 דק לתנור על גריל מוציאים ומפזרים כוסברה.
- תוספת הפחמימה: מגישים עם 1-2 פיתות קלות מחוממות.