מנה אחת = מנת פחמימה + מנת חלבון בשר + מנת שומן
מצרכים:
1 טורטייה עד 100 קלוריות ליחידה
150 גרם פרגית חתוכה לרצועות דקות
2 פטריות פורטובלו פרוסות
2 פרוסות של עגבנייה
2 פרוסות של בצל אדום
2 עלי חסה שטופים ומיובשים
כפית טחינה גולמית
מלח, פלפל שחור, מעט רוטב ברביקיו לעיטור המנה בהגשה
הכנה:
מקפיצים את נתחי הפרגית והפטריות במחבת מרוססת במעט ספרי שמן, מתבלים במלח ופלפל שחור ומקפיצים עד שהפרגית מוכנה.
במחבת לא נדבקת מחממים את הטורטייה משני הצדדים ומעבירים למשטח העבודה.
הכנת המנה- מורחים על הטורטייה את הטחינה הגולמית, מעליה מניחים את פרוסות העגבנייה, הבצל והחסה.
מעליהם מניחים את רצועות הפרגית והפטריות ומגלגלים את הטורטייה או מקפלים לקונוס.
מעבירים לצלחת הגשה, נועצים קיסם כדי שימנע מהטורטייה להתפרק. מזליפים מעט רוטב ברבקיו לפני ההגשה.
זמן הכנה- 10 דקות
זמן הרכבת המנה- 5 דקות