מרכיבים:
1 בצל
300 גרם בשר בקר רזה טחון גס (לדוגמא אונטריב)
1 כפית שמן זית
2 כפות יין אדום יבש
מלח / פלפל
אופן הכנה:
אופן הכנה:
- מטגנים את הבצל בכפית שמן זית עד שמתרכך. מוסיפים את היין ומבשלים 2 דקות. מקררים.
- מערבבים את הבצל עם הבשר ולשים לישה קצרה ( לא יותר מדקה – לישה ארוכה תניב המבורגר דחוס וקשה ולישה קצרה מדי תוביל להמבורגר מתפורר, לכן, מומלץ על לישה קצרה רק עד לגיבוש המרכיבים ).
- מחלקים את התערובת לשתיים ומעצבים לצורת קציצה, עדיף בעזרת רינג. ממליחים ומפלפלים.
- מחממים פלאנצ’ה וצולים את ההמבורגר.
- הופכים כל דקה את הבשר עד להגעה למידת העשייה הרצויה.
- מגישים עם חסה, עגבנייה ורטבים חינמיים.